10 Temmuz 2011 Pazar

Yağlı Poğaça


Malzemeler:
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık su (maya için)
1 tane yaş maya
tuz
Yeteri kadar un
 Harcı için:
Yarım deste maydanoz
200 gram peynir

Yapılışı:
Maya için ayırdığımız suyun içine mayayı atın ve eritin.Unu ayrı bir yere alın ve havuz şeklinde yapıp içine mayayı dökün.Yoğurmaya başlayın.Gerektiği kadar su ekleyin.Kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar yoğurun.Nemli bezle üzerini kapatın.2 saat dinlenmeye bırakın.Dinlendikten sonra hamur kabarınca cevizden büyük parçalar alın ve küçük küçük açmaya başlayın.İçine harcı bırakın.Ağzını kapatın.Sonra yağda kızartın.

                                                                                                            Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder