3 Temmuz 2011 Pazar

Fırında Karnıyarık

Malzemeler :

250 gram kıyma
1 kilo patlıcan 
1 tane kurusoğan
2 tane biber (tatlı veya acı )
2 tane domates 
2 diş sarmısak
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
Maydanoz
Tuz,karabiber,yağ

Yapılışı:


Kurusoğanı ufak ufak doğrayın.Kurusoğan ve biberi hafis pempeleşinceye kadar pişirin.İçine kıymayı koyun.Biraz piştikten sonra domates,salça,maydanoz,sarımsak,tuz ve karabiberi içine dökün.Sonra karışımı karıştırın.Ocaktan alın.Patlıcanları alacalı şekilde soyun.Soymuş olduğumuz patlıcanı kızartın.Fırına vereceğimiz tepsiye dizin. Hazırladığımız karışımı içine doldurun.Yarım çay bardağı ılık suya 1 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı ayrı bir yerde karıştırın ve karışımı üzerine dökün.200 derecelik fırında pişirin.
NOT:Fırın da fazla pişirmeyin.
                                                                                           Afiyet olsun : )
                                              

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder